“Als mijn huis naar m’n zin is, heb ik zo mijn draai gevonden”

CIMG0461Robert en Frank waren met twee andere bewoners de eerste vier bewoners van het eerste uur op de Aristoteleslaan. Het eerste contact tussen hen was al vóór de oplevering van het huis via het forum van lanen 6. Dit is een forum opgericht door de buurtbewoners zelf. Na wat contact via e-mail, ontmoetten ze elkaar voor het eerst bij het feestje van de eerste paal. Net voor de oplevering zochten ze weer contact over zaken als: hoe doe jij dat, heb je dat gezien? Het contact was vanaf de eerste dag goed: vanaf de tweede dag had Rob al de sleutel van Frank’s huis. Al snel besloten ze samen een mooie schutting te maken. Het is een uniek ontwerp met een uitgeklapt balkontafeltje van de Gamma in het midden waar ze samen vaak een kop koffie drinken.

Waar komen jullie vandaan en waarom zijn jullie naar Leidschenveen verhuisd?

“We komen van een dubbelbovenhuis uit Voorburg. Vroeger hadden we een tuin op een volkstuinencomplex 200m2 achter de Bijhorst, die we hebben verkocht. We wilde graag weer een tuin. Nu hebben we een lekkere tuin, hij is groot zat. Wonen in Leidschenveen was voor ons niet een bewuste keuze, wij kunnen overal wonen. We wilden ons eerst in laten schrijven op het fort achter het politie bureau in Ypenburg maar dat vonden we toch niets omdat je er niet met de auto kunt komen. Mijn vrouw had daarna gezien dat er hier nog huizen te koop stonden. We kenden Leidschenveen want een kameraad van mij woont verderop, en we hebben ook nog kennissen in de wijk. Er waren van dit project nog drie huizen vrij, we konden meteen komen tekenen.”

Hoe heeft het contact met de andere buren in de straat zich ontwikkeld?

“We hebben de buren leren kennen via de vergaderingen met Heijmans. Je hebt dan snel contact met elkaar over de tuin en de schutting. Met andere buren dan Frank hebben we minder contact. We lopen de deur niet plat maar maken wel een praatje af en toe. We komen wel veel oude bekenden tegen in de wijk, zoals een collega die ook toevallig bij de TNT Post werkt, net zoals mijn vrouw. Het contact tussen buren hier is redelijk hetzelfde als in Voorburg.”

Zijn jullie tevreden over het wonen in deze buurt?

“Als mijn huis naar m’n zin is, heb ik zo mijn draai gevonden. Da’s in Spanje op vakantie ook zo, heb ik zo mijn draai gevonden. We zijn tevreden met de tuin, de auto voor de deur en dat we beneden wonen. In Voorburg kon je je auto niet kwijt, dat gaat hier heel makkelijk. Ik werk in Zoetermeer, dus ik ben zo de snelweg op. Als ik een huis met een garage kan krijgen voor mijn motor ben ik wel weg.” “We zijn tevreden met het contact in de buurt. Er is nog niets georganiseerd voor de buurtbewoners maar Frank heeft wel een idee om iets te organiseren. We wonen hier pas een jaar en het contact moet allemaal nog groeien. Onze dochter mist Voorburg wel, ze moet het nog naar haar zin krijgen. Het zijn vooral kleinere kinderen hier in de buurt, er zijn niet zoveel kinderen van haar leeftijd.“

Advertentie

Een Reactie op ““Als mijn huis naar m’n zin is, heb ik zo mijn draai gevonden”

  1. Pingback: “Wij zijn de pioniers van dit blok” « Buren in Leidschenveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s