“Wij zijn de pioniers van dit blok”

CIMG0456

Frank is de buurman van Robert.

Waar komen jullie vandaan?

“Wij komen uit Bezuidenhout. We hebben daar 10 jaar gewoond op een hartstikke leuk appartement. We hoorden over deze huizen doordat vrienden in deze buurt gingen wonen. Er waren nog twee huizen te koop en toen heb ik zitten rekenen. Bij de loting moest je fysiek aanwezig zijn, terwijl mijn vrouw hoogzwanger was van ons zoontje. Binnen een week hebben we het huis gekocht. Uiteindelijk woonden wij er zelfs eerder dan onze vrienden, in augustus 2008.”

“In december 2008 viel op de straat van ons oude huis de winnende postcodeloterij! Wij waren op vakantie, en je wilt niet weten hoeveel sms’jes we gekregen hebben. Ik twijfelde nog heel even of we het adres van het lot nog op het oude adres hadden laten staat. Mijn vrouw wist dat we het lot meteen in augustus hadden overgezet naar het nieuwe adres. Onze buurtjes in de oude straat hadden de jackpot. Hadden wij daar nog gewoond dan hadden wij een hele mooie prijs, maar nu wonen wij hier….heerlijk.”

Hebben jullie bewust voor een huis in Leidschenveen gekozen?

“De reden om voor Leidschenveen te kiezen is dat een huis van dit kaliber in Bezuidenhout niet te betalen is. Dit kwam op ons pad. Ik wil graag aan de rand van een wijk wonen, mijn drang is dat ik weg moet kunnen en dat kan hier. “

Hoe ontstaat het contact in zo’n straat met allemaal nieuwe buren?

“Wat leuk is als je nieuw in een wijk komt wonen, is dat er een soort van “smoelenboek” is op internet, een plattegrond met daarop de wijk met de percelen en de naam, kinderen , leeftijd , email adres etc. Iedereen maakte daar gebruik van. Vanaf de tijd dat we hier wonen is het contact verder vanzelf gekomen doordat je allemaal bezig bent met dezelfde problemen. We komen allemaal uit bestaande huizen en de meeste mensen hebben vaak  weinig tot geen ervaring met nieuwbouw. Je loopt tegen dezelfde dingen aan, de ramen klappen bijvoorbeeld naar binnen, wat voor raambekleding neem je dan? Iedereen heeft krimpscheuren, een deur die krom is of trappen die kraken. Dan ga je elkaar voeden met informatie. Omdat we als eersten hier woonden staan anderen meer bij je af te kijken, wij waren steeds een stap verder. Je bent de pioneer dus ze willen kijken hoe jij het gedaan hebt. Dat heeft ook nadelen, want ze staan je ook van je werk af te houden.”

“Met Rob liep het contact meteen goed, vanaf de tweede dag had hij de sleutel van ons huis en hielpen we elkaar met van alles. Ik ben heel makkelijk, Rob is heel straight. Met zijn tweeën zijn we heel sterk, we waren ook altijd aanwezig. We hebben dezelfde klus polos, toen ik er één kocht heb ik er meteen één voor Rob meegenomen. We hebben samen de schutting ontworpen en gemaakt. Het contact met andere buren is wat later gekomen.”

Is het contact hier anders dan in Bezuidenhout?

“Het contact met buren is leuk en makkelijk, je doet wat je wilt. Je houdt elkaars auto in de gaten. We weten van elkaar hoe laat je weg gaat. Bezuidenhout is knusser, je kent de kapper en de bakker, hier zijn veel tweeverdieners. Maar het is moeilijk vergelijken, we hebben nu ook een kind. Door de komst van ons zoontje is er veel veranderd. Met een kind maak je wel snel contact.“

“Ik ben nog wel van plan om iets te organiseren voor de buurt. Eigenlijk had ik dat al willen doen. Misschien is het leuk als we er allemaal één jaar wonen. Je moet het gewoon doen; en het misschien laten sponsoren, een thema of een doel geven. “

Zijn er nog nadelen verbonden aan het wonen hier?

“Er lopen wel mensen langs waarvan ik denk wat moeten die hier nou? Je hebt toch een doorvoer functie als straat. Het gaat nog wel drukker worden, met de tram en nieuwbouw.  Dan word ik wel een beetje ingekapseld. Het Ado stadion hebben we geen last van, we kregen netjes een overzicht van wedstrijden en pasjes. Het meeste last hebben we van de politie die de busbaan gebruikt. De bussen rijden ook hard. Maar je went er wel aan, ik woonde vroeger aan een hele drukke weg.

“Ik vind het wel een hele leuke buurt. We gaan veel plezier beleven met ons zoontje hier.“

Advertentie

Een Reactie op ““Wij zijn de pioniers van dit blok”

  1. Pingback: “Als mijn huis naar m’n zin is, heb ik zo mijn draai gevonden” « Buren in Leidschenveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s