“Uiteindelijk help je toch je buren”

Ben Akerboom is een bovenbuurman van Wil van den Berg. We interviewen Ben en Wil samen. DSC04402

Waar komt U vandaan?

“We hebben in Leidschendam in een eengezinswoning gewoond, ik ben daar ook geboren en getogen. Op een gegeven moment waren de kinderen de deur uit. Ik werkte zelf in het schelpenhof project, heb ons toen ingeschreven en dit appartement gekregen. Mijn vrouw wilde hier eerst helemaal niet heen, ze kende de wijk niet. Ik ben hier toen heen gereden en heb alles laten zien. Nu wil ze hier niet meer weg. Gelijkvloers is heel prettig wonen.

Hoe is het contact ontstaan met Wil?

“Als eerste in mijn functie als rayonopzichter, ik heb de woningen hier ook opgeleverd. Naderhand kom je elkaar tegen als buren, dan ken je elkaar al, al is de relatie nu wel anders geworden. Ik zag haar hier toen ze niet haar huis in kon. Ze had een slotenmaker gebeld, en zat buiten op de vensterbank in de kou. Mijn vrouw zag Wil een uur later nog op de vensterbank zitten. We vroegen Wil om bij ons binnen te komen wachten. Zo hebben we voor het eerst als buren thee gedronken.

Bent U ook actief in ‘het dol-fijne (n) huis’?

“Niet in de organisatie. Als bewoner maak ik nog wel eens een salade voor het dol-fijne- (n) huis. We hebben een keer ossenstaartsoep gekookt met salade en een kaasplankje. Ik heb ook een gasbarbecue die gebruikt wordt voor feesten. Ik zit wel in de bewonerscommissie nu.”

Hoe is het contact met de andere bewoners?

“Ook de andere mensen ken ik wel. Terwijl ik hier woonde heb ik nog twee jaar als rayonopzichter gewerkt. Ik heb meteen gezegd dat ik niet meer bij dit blok wilde werken. Al komen ze nog wel aan de deur hoor. We zijn heel tevreden en hebben heel goed contact met de buren. We hebben al twee keer ’s nachts moeten inbreken en helpen bij de buren. Ik zag de buurman ’s nachts over het balkon lopen, bleek dat de buurvrouw in coma lag vanwege suikerziekte. We hebben 112 gebeld en ik heb haar goed neergelegd  tot ze werd opgevangen door de ambulancedienst. Vorig jaar gebeurde het weer. Uiteindelijk help je dan toch zo je buren.“

Bevalt het wonen in Leidschenveen als 55-plusser?

“Veel bewoners zijn boven de 70 en kunnen niet meer zelf boodschappen halen. Zij mopperen erover dat het winkelcentrum te ver is en het openbaar vervoer te slecht. Maar je kunt hier zelfs boodschappen bestellen via de intercom. Er wordt weinig gebruik van gemaakt, terwijl het toch een mooie oplossing is. “

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s