“Als er ijs komt en iedereen gaat schaatsen leer je meer buren kennen”

LYnu06-09-07In de Dijken zijn de eerste woningen opgeleverd. We zijn nieuwsgierig naar de bewoners van dit nieuwe deel van de wijk. Al snel lopen we Nick tegen het lijf. Hij blijkt stukadoor te zijn en zijn buurman Gordon toevallig ook. In hun huizen hebben hun eigen beroep goed toe kunnen passen en zich uitgeleefd op het plafond. Het is een prachtig resultaat geworden. Als eerste zijn we bij Nick op bezoek, Nick woont er net een week, Gordon gaat over een week verhuizen.

Waar hebben jullie hiervoor gewoond?

Hiervoor hebben we in Ypenburg gewoond, we zaten daar in een vrije sector huur woning. We waren daar hetzelfde kwijt aan huur als we hier betalen. Dit huis kwam op ons pad. We wilden wel graag in de buurt blijven, rondom Den Haag. We zochten echte nieuwbouw omdat je dan alles naar je eigen smaak kunt inrichten, anders moet je misschien weer verbouwen. Ik kom oorspronkelijk uit Laakkwartier, mijn vriendin uit Transvaal, al woonde zij reeds 10 jaar met haar ouders in Ypenburg. We kennen elkaar al heel lang, we hebben elkaar ontmoet op de camping in Breda.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met de buren?

“Het contact is ontstaan via mijn vrouw. Zij had de buurvrouw toegevoegd op Hyves, zo maak je een praatje. De buurman en ik zijn allebei stukadoor, daar kwamen we achter via Hyves. Dan krijg je snel contact over dingen die te maken hebben met het huis, zoals ‘Mag ik je boor lenen, wat doe je met de tuin?’. De buurman heeft ook zijn eigen bedrijf, net als ik. “

Heb je, behalve met deze buren, al contact met anderen die hier al wonen?

“Het merendeels van ons contact in de buurt is met Gordon en Gaby. Sinds juni zijn alle buren bezig met klussen, de één doet er meer aan als de ander. Veel contacten hebben we nog niet, maar iedereen is heel amikaal. De buurvrouw aan de andere kant is een nichtje van een vriendin van ons, die kenden we dus al. En er woont ook toevallig een oud klasgenootje van mij. Voor de rest hebben we nog niet veel contact. “

“Iedereen woont er nu al wel in dit blokje. Het wordt nu winter, dan zie je elkaar niet veel, maar in de zomermaanden gaat het contact vast wel lopen. In de winter is het niet handig, iedereen zit binnen. Tenzij er ijs ligt, dan gaat iedereen schaatsen. We hebben het er al wel over gehad om iets te organiseren, zoals een buurtfeest, maar dat wordt pas volgend jaar.“

Wat is hier anders dan in Ypenburg?

“In onze huurwoning in Ypenburg hadden we al snel gezeur over het lawaai van de muziek, hier hebben we geen probleem. Als we ’s avonds willen schoonmaken na het werk, moet je een muziekje kunnen draaien vinden wij. De buren kwamen dan meteen aanbellen. Het is geven en nemen met buren.”

“In Ypenburg woonden we tegenover haar ouders, dat was 25 stappen. Zo dichtbij was op zich wel heel lekker. We hebben nu wel iets meer privacy voor onszelf.”

“Het winkelcentrum is wel ver, van ons mag er wel nog een klein winkelcentrumpje komen hier bij de Britse school. Mijn vrouw is geen fietstype, ze pakt liever de auto. Je moet nu helemaal omfietsen naar het winkelcentrum, dus zo dichtbij is het winkelcentrum niet.”

Advertentie

Een Reactie op ““Als er ijs komt en iedereen gaat schaatsen leer je meer buren kennen”

  1. Pingback: “Het eerste contact met de buren liep via de Hyves van de Dijken” « Buren in Leidschenveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s