Over de interviews

Op dit weblog verzamelen we dubbel interviews met buren uit Leidschenveen, een VINEX locatie in Den Haag. Vinex-wijken zijn nieuwbouw locaties die tussen 1995 en 2005 zijn gerealiseerd. Leidschenveen is een wijk die ongeveer 10 jaar oud is. Het is een diverse wijk. De Vinex-wijken moesten het zogenaamde ‘scheef wonen’ verminderen. Dat wil zeggen dat bepaalde huishoudens in een ‘te goedkoop’ huis wonen, waardoor deze woningen niet meer beschikbaar zijn voor huishoudens met een lager inkomen. Men probeert dit dus op te lossen door scheefwoners naar de duurdere woningen in de Vinex-wijken te lokken. Er is vaak 30% sociale woningen in de VINEX-wijken gebouwd.

We (Karlien van Haagen en Joitske Hulsebosch) wonen zelf in deze wijk en zijn erg nieuwsgierig naar de contacten tussen bewoners in de wijk. Hoe ontstaan de contacten in zo’n nieuwe wijk waar nog geen sociale cohesie is? Hoe tevreden zijn mensen over het contact met hun buren? We doen steeds dubbel interviews met buren uit de wijk die een bepaalde band met elkaar hebben opgebouwd. De interviews zijn gemaakt voor en oorspronkelijk gepubliceerd in het magazine Leidschenveen-Ypenburg Nu wat maandelijks verschijnt.

Advertentie

Een Reactie op “Over de interviews

  1. Super initiatief. Ik zou de interviews graag op video willen zetten. Wanneer kunnen we opnames maken? Kijk op LeidschenveenTV.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s